REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Fazuľová polievka s údeným mäsom a zeleninou
Chutná fazuľová polievka s údeným mäsom a zeleninou pripravená v klasickej slovenskej verzii.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g fazuľa
- 300 g údené mäso
- 2 kus mrkva
- 2 kus Cibuľa
- 1 kus cesnak
- 2 kus zemiak
- 1 l voda
- 2 pl olej
- 2 kus bobkový list
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Fazuľu opláchnite a namočte do vody na 12 hodín.
2. Krok
Očistite zeleninu a nakrájajte na menšie kusy.
3. Krok
Údené mäso nakrájajte na kocky.
4. Krok
Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte mäso a zeleninu. Restujte cca 10 minút.
5. Krok
Pridajte vodu, fazuľu, bobkový list a soľ.
6. Krok
Polievku varíme 2 hodiny na miernom ohni.
7. Krok
Pred podávaním polievku premiešajte.