:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0uCdqq6W2MnCc1WBsGtB/ad9261ab7a58f443fc804a9dc7abcc.jpeg)
Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive
Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.
Ingrediencie
Prívarok
- 800 g namočená veľka farebná fazuľa
- 3 ks bobkový list
- soľ
- vegeta
- ml korenie
- 1 ks Cibuľa
- 500 ml smotana na varenie
- olej
- 80 g hladká múka
- 20 g citrónovej šťavy
- 2050 ml voda
Sekaná
- 765 g mleté bravčové pleco
- 67 g strúhanka 3pl
- 1 ks vajce
- soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
- podľa chuti červená paprika
- podľa chuti rasca
- podľa chuti worchestrová omáčka
- 12 g cesnak strúčky 3ks
- 5 ks vajce natvrdo
- 200 ml svetlé pivo
- 200 ml voda
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Najskôr si pripravíme sekanú.
Pomelieme si pleco a mleté mäso zmiešame so všetkými koreninami, cesnakom, vajíčkom a strúhankou.Dobre rozmiešame najlepšie rukou. Na fóliu ktorú si trošku pokropíme vodou uložíme mleté mäso a spravíme placku na ktorú si uložíme na tvrdo uvarené vajíčka a pomocou fólie zrolujeme, spravíme valček a preložíme ho do pekačika .
Sekanú upravíme ešte rukami do správneho tvaru.
Podlejeme pivom (ja som použila radler citrónový, ale stačí aj obyčajné pivo )a takým istým množstvom vody, zakryjeme pokrievkou a pečieme na cca 180-190st. cca 45 -60min zakryté a asi 30 min odkryté ,podlievame šťavou a pečieme do zlatista.
Kým sa sekaná pečie, urobíme prívarok. Fazuľu sme nechali deň predtým napučať vo vode.
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme fazuľu, bobkový list, soľ a zelejeme vodou. Varíme do mäkka.
Do misky dáme smotanu na varenie ,vodu a múku ,dobre rozmiešame aby sme nemali hrudky a vlejeme do fazule.
Zvaríme a povaríme chvíľku,,zhustne nám to .
Nakoniec z polky citróna pridáme šťavu.
Spolu prevaríme, dochutíme a máme hotovo .
Dobrú chuť.