Fazuľový prívarok s domácu sekanou
Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.
Ingrediencie
Prívarok
- 800 g namočená veľka farebná fazuľa
- 3 ks bobkový list
- soľ
- vegeta
- ml korenie
- 1 ks Cibuľa
- 500 ml smotana na varenie
- olej
- 80 g hladká múka
- 20 g citrónovej šťavy
- 2050 ml voda
Sekaná
- 765 g mleté bravčové pleco
- 67 g strúhanka pl
- 1 ks vajce
- soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
- podľa chuti červená paprika
- podľa chuti rasca
- podľa chuti worchestrová omáčka
- 12 g cesnak strúčky
- 5 ks vajce natvrdo
- 200 ml svetlé pivo
- 200 ml voda
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Najskôr si pripravíme sekanú.
Pomelieme si pleco a mleté mäso zmiešame so všetkými koreninami, cesnakom, vajíčkom a strúhankou.Dobre rozmiešame najlepšie rukou. Na fóliu ktorú si trošku pokropíme vodou uložíme mleté mäso a spravíme placku na ktorú si uložíme na tvrdo vajíčka a pomocou fólie zrolujeme, spravíme valček a preložíme ho
Do pekačika.
Podlejeme pivom (ja som použila radler citrónový, ale stačí aj obyčajné pivo )a takým istým množstvom vody, zakryjeme pokrievkou a pečieme na cca 180-190st. cca 45 -60min zakryté a asi 30 min odkryté ,podlievame šťavou a pečieme do zlatista.
Kým sa sekaná pečie, urobíme prívarok. Fazuľu sme nechali deň predtým napučať vo vode.
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme fazuľu, bobkový list, soľ a zelejeme vodou. Varíme do mäkka.
Do misky dáme smotanu na varenie ,vodu a múku ,dobre rozmiešame aby sme nemali hrudky a vlejeme do fazule.
Zvaríme a povaríme chvíľku,,zhustne nám to .
Nakoniec z polky citróna pridáme šťavu.
Spolu prevaríme, dochutíme a máme hotovo .
Dobrú chuť.