REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/R4rRqLCfvAyYhxLLmY9D/515a7bfd3d54f2b90a1f69a4071108bb.jpeg)
Fazuľový vývar s krupicovými haluškami
Hustý vývar plný fazule a výraznej chute po koreňovej zelenine
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 2 mrkiev
- 0.3 kus zeler
- 250 g bielej fazule
- soľ
- celé čierne korenie
- petržlen
- voda
Halušky
- 1 vajce
- 4 polievková lyžica detskej krupice
- čerstvá pažítka
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie. Fazuľu si namočíme deň dopredu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/R4rRqLCfvAyYhxLLmY9D/61feb8738308a3dcb6b52378e52d874f.jpeg)
2. Krok
Časť vody z fazule zlejeme, dolejeme čistú vodu. Dáme variť spolu s očistenou koreňovou zeleninou, nakrájanou na väčšie kúsky, soľ, celé čierne korenie. Varíme približne 1 hodinu . Tak, aby bola fazuľa mäkká.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/R4rRqLCfvAyYhxLLmY9D/1bce8a8337df37317fff1abf6eb04a30.jpeg)
3. Krok
Zatiaľ si pripravíme krupicové halušky. Zmiešame vajíčko, 4 PL detskej krupice, soľ, nakrájanú pažítku a premiešame... Dávame cez haluškár do osolenej vriacej vody. Varíme približne 7-10 minút. Scedíme a premyjeme v studenej vode.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/R4rRqLCfvAyYhxLLmY9D/75e13610eb895c57fdf5cb64128c09cc.jpeg)
4. Krok
Uvarenú polievku podávame s prekrájanou zeleninou na menšie kúsky, krupicovými haluškami a petržlenovou vňaťou. Nech polievka chutí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/R4rRqLCfvAyYhxLLmY9D/113838a280ebca9c85f11a15ffb4a42f.jpeg)