REKLAMA
Fazuľový vývar s krupicovými haluškami
Hustý vývar plný fazule a výraznej chute po koreňovej zelenine
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 2 mrkiev
- 0.3 kus zeler
- 250 g bielej fazule
- soľ
- celé čierne korenie
- petržlen
- voda
Halušky
- 1 vajce
- 4 polievková lyžica detskej krupice
- čerstvá pažítka
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie. Fazuľu si namočíme deň dopredu.
2. Krok
Časť vody z fazule zlejeme, dolejeme čistú vodu. Dáme variť spolu s očistenou koreňovou zeleninou, nakrájanou na väčšie kúsky, soľ, celé čierne korenie. Varíme približne 1 hodinu . Tak, aby bola fazuľa mäkká.
3. Krok
Zatiaľ si pripravíme krupicové halušky. Zmiešame vajíčko, 4 PL detskej krupice, soľ, nakrájanú pažítku a premiešame... Dávame cez haluškár do osolenej vriacej vody. Varíme približne 7-10 minút. Scedíme a premyjeme v studenej vode.
4. Krok
Uvarenú polievku podávame s prekrájanou zeleninou na menšie kúsky, krupicovými haluškami a petržlenovou vňaťou. Nech polievka chutí.