REKLAMA

Zdroj: joannawnuk from Canva

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka s vínom je ideálnou voľbou na poludňajší obed alebo večeru, najmä v chladných dňoch.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 6 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 2 Lyžice hnedého cukru Pridané do
  • 1 l vývaru (hovädzieho alebo kuracieho) Pridané do
  • 150 ml bieleho vína Pridané do
  • štipka tymiánu Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 8 plátkov bagety Pridané do
  • 200 g strúhaného ementálu Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Na panvici roztopíme maslo s olivovým olejom a vložíme na ňu na plátky nakrájanú cibuľu a cesnak. Pomaly ju opražíme.

2. Krok

Do opraženej cibule prisypeme cukor a varíme ju ďalších niekoľko minút, kým cibuľa nezkaramelizuje.

3. Krok

Potom prilejeme vývar, biele víno, bobkový list a tymián. Osolíme, okoreníme a varíme na miernom ohni približne 30 minút.

4. Krok

Bagetu nakrájame na plátky a opečieme v rúre alebo na panvici.

5. Krok

Polievku rozdelíme do hlbokých misiek vhodných do rúry, vložíme do nich opečené plátky bagety a posypeme strúhaným syrom.

6. Krok

Misky vložíme do rúry predhriatej na 180°C a gratinujeme, kým syr nie je zlatohnedý a bublinkavý. Podávame ihneď.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov