Zdroj: FB: Najlepsze przepisy z filmami i nie tylko
Francúzske koláče s pudingovým krémom
Recept na francúzske koláčiky s pudingovým krémom, ktorý sa dobre kombinuje s kávou alebo čajom.
Ingrediencie
- 2 balenie Francúzskeho cesta
- 500 ml Mlieka
- 1 balenie Bezlepkový krémový puding
- 1 čajová lyžička Mandľový extrakt
- 4 lyžice Cukor
- 2 veľké jablká
- 1 ks vajce
- 1 lyžica Text: maslo
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu krému, priveďte do varu približne 350 ml mlieka s 2 lyžicami cukru a chuťovým extraktom.
Do zvyšného mlieka pridajte žĺtok a puding v prášku. Premiešajte.
Postupne prilievajte mlieko a puding do vriaceho mlieka, neustále miešajte, napr. kuchárske šľahačky. Uvarený krém prikryte potravinárske foliou a odložte na vychladnutie.
Jablká olúpať a nakrájať na plátky.
Roztopte maslo na panvici a pridajte k nemu jablká. Dusenie na strednom ohni približne 5 minút. Potom pridajte 2 lyžice cukru a chvíľu var.
Rozvinúť francúzske cesto a prekrojiť ho pozdĺž na polovicu. Potom ho pokrájať na obdĺžniky. Do stredu každého z nich položiť lyžičku krému a jablka. Zložiť obdĺžniky a stlačiť boky vidličkou. Urobiť dva zárezy v strede.