REKLAMA

Zdroj: PeteerS from Getty Images

Francúzsky koláč quiche

Quiche je tradičný francúzsky koláč, ktorý je populárny hlavne v regióne Alsasko. Tento recept je pre typickú verziu s mäsovým naplnením a bohatou náplňou z vajec a smotany. Je delikátnou voľbou pre brunch alebo ľahkú večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Korpus

  • 200 g hladkej múky Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • 1 kus veľké vajce Pridané do
  • 2 pl studenej vody Pridané do

Náplň

  • 200 g Slaniny Pridané do
  • 150 g strúhaného ementálu Pridané do
  • 4 kus veľkých vajec Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najskôr pripravte korpus koláču. V miske zmiešajte múku s maslom nakrájaným na kocky a mierne soľou. Pracujte rýchlo, aby ste získali drobenkovitú zmes.

2. Krok

Pridajte vajce a studenú vodu a zmes rýchlo zatlačte do hladkého cesta. Cesto zabaľte do plastovej fólie a nechajte ho aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.

3. Krok

Medzitým pripravte náplň. Slaninu nakrájajte na kocky a osmažte na panvici, kým nebude dobre vyprážaná. Môže byť aj mierne chrumkavá.

4. Krok

Vo veľkej mise zmixujte vajcia, smotanu, strúhaný ementál, soľ a korenie do hladka.

5. Krok

Rozváľajte cesto na hrúbku približne 5 mm a potom ho natlačte do formy na quiche. Potom cesto prepichujte vidličkou na niekoľkých miestach.

6. Krok

Na cesto rozložte vyprážanú slaninu a potom zalejte zmesou vajec a smotany. Koláč pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30 minút, kým vrch nezačne byť pekne zlatohnedý.

7. Krok

Quiche nechajte aspoň 10 minút odpočívať predtým, ako ho nakrájate a podávate.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov