REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť
Najlepšie furmanské halušky
Furmanské halušky sú tradičným slovenským jedlom. Halušky sú poliate kyslou smotanou a postrúhaným syrom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 500 g zemiak
- 200 g oštiepok na strúhanie
- 200 ml kyslá smotana
- 100 g hrubá múka
- 100 g údená slanina
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame na jemno. Pridáme soľ a múku. Vypracujeme cesto. Musí sa odlepovať od misy. V prípade potreby ho zriedime vodou.
2. Krok
Cesto preneseme na haluškár. Halušky varíme vo vriacej osolenej vode, za občasného miešania do vtedy, dokiaľ nevyplávajú na povrch.
3. Krok
Uvarené halušky scedíme. Posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Ozdobiť ich možeme opraženou slaninkou.