REKLAMA
Galetka na slano

Galetka na slano

Poznáte galetku? Typická je skôr s ovocím, no ja som ju pripravila na slano. A chutila naozaj skvele, preto odporúčam vyskúšať. Krém z nátierkového masla, paradajky a cuketa, mňamka!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 140 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 60 g maslo ghí Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do

Plnka

  • 100 g lučiny Pridané do
  • 100 g jemný tvaroh Pridané do
  • 20 g nastrúhaný syr Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do
  • 12 čl sušený cesnak Pridané do
  • 1 čl bazalka Pridané do
  • paradajky Pridané do
  • cuketa Pridané do

Navyše

  • vajíčko na potretie Pridané do
  • semienka na posypanie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na cesto si zmiešame všetky ingrediencie. Pomocou rúk vypracujeme nelepivé cesto, ktoré odložíme na pol hodinu do chladničky.

2. Krok

V miske zmiešame lučinu s tvarohom, syrom a koreninami. Paradajky a cuketu nakrájame na kolieska.

3. Krok

Vychladnuté cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru kruhu. Na cesto rozotrieme plnku. Okraje 1-2cm necháme bez plnky. Následne naukladáme cuketu a rajčiny. Okraje zahneme smerom do stredu. Tie potrieme vajíčkom.

4. Krok

Nakoniec posypeme semienkami a sušenou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a nakrájame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov