Galetka na slano
Poznáte galetku? Typická je skôr s ovocím, no ja som ju pripravila na slano. A chutila naozaj skvele, preto odporúčam vyskúšať. Krém z nátierkového masla, paradajky a cuketa, mňamka!
Ingrediencie
Cesto
- 140 g hladká špaldová múka
- 60 g maslo ghí
- 2 pl voda
- 1 čl soľ
Plnka
- 100 g lučiny
- 100 g jemný tvaroh
- 20 g nastrúhaný syr
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄2 čl sušený cesnak
- 1 čl bazalka
- paradajky
- cuketa
Navyše
- vajíčko na potretie
- semienka na posypanie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Na cesto si zmiešame všetky ingrediencie. Pomocou rúk vypracujeme nelepivé cesto, ktoré odložíme na pol hodinu do chladničky.
V miske zmiešame lučinu s tvarohom, syrom a koreninami. Paradajky a cuketu nakrájame na kolieska.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru kruhu. Na cesto rozotrieme plnku. Okraje 1-2cm necháme bez plnky. Následne naukladáme cuketu a rajčiny. Okraje zahneme smerom do stredu. Tie potrieme vajíčkom.
Nakoniec posypeme semienkami a sušenou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a nakrájame.