REKLAMA
Gazdova šošovica
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 dl šošovica
- 11⁄2 l voda
- 1⁄2 citrón
- 200 ml šľahačka
- 4 zemiak
- bravčová masť
- 4 plátky slanina
- 2 polievková lyžica múka
- mletá paprika - sladká
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
Umytú šošovicu si namočíme do teplej vody, nakrájame si slaninku na drobno. Do hrnca si dáme masť a keď je rozpustená pridáme slaninku a popražíme. Do zápeku pridáme 2 PL múky, papriku a soľ. Poriadne premiešame a pridáme šošovicu aj z vodou v ktorej bola namočená. Premiešame a pridáme pokrájané zemiaky. Necháme variť a miešame. Keď sú zemiaky uvarené pridáme smotanu na šľahanie. Necháme ešte zovrieť a máme hotovo. Video recept nájdete na instagrame.