REKLAMA

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

Zemiakové halušky s bryndzou a kapustou, pridaná opečená slaninka a varená klobása

REKLAMA
Domáce klobásy, ako ich máme najradšej – Takto sa dajú pripraviť aj doma!

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce klobásy, ako ich máme najradšej – Takto sa dajú pripraviť aj doma!

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 150 g oravská slanina Pridané do
  • 2 gazdovské klobásky Pridané do
  • 1 bryndza Pridané do
  • 300 g kyslá kapusta Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Zemiaky si nastrúhame na najjemnejšom strúhadle ( alebo pomixujeme ). Prisypeme múku a jemne osolíme, aj cesto.

2. Krok

Do vriacej osolenej vody hádžeme cez haluškár cesto. Varíme do mäkka cca 10 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa nám neprilepili na dno hrnca.

3. Krok

Nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s olejom orestujeme a pridáme kyslú kapustu a rascu. Keď je orestovaná pridáme už uvarené, scedené halušky.

4. Krok

Do misky si rozmiešame bryndzu a pridáme horúce scedené halušky ( kľudne také neodkvapkané ) akoby trošku s obarom z halušiek.

5. Krok

Opečieme si slaninu a klobásky uvaríme do mäkka.

6. Krok

Servírujeme 50/50 bryndzové a kapustové halušky, opečenú slaninku a klobásku. Nech slovenský a riadne gazdovský obedík chutí.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov