Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Zemiakové halušky s bryndzou a kapustou, pridaná opečená slaninka a varená klobása
Ingrediencie
- 500 g zemiak
- 250 g polohrubá múka
- 1 vajíčko
- 150 g oravská slanina
- 2 gazdovské klobásky
- 1 bryndza
- 300 g kyslá kapusta
- 1 Cibuľa
- soľ
- kmín
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky si nastrúhame na najjemnejšom strúhadle ( alebo pomixujeme ). Prisypeme múku a jemne osolíme, aj cesto.
Do vriacej osolenej vody hádžeme cez haluškár cesto. Varíme do mäkka cca 10 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa nám neprilepili na dno hrnca.
Nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s olejom orestujeme a pridáme kyslú kapustu a rascu. Keď je orestovaná pridáme už uvarené, scedené halušky.
Do misky si rozmiešame bryndzu a pridáme horúce scedené halušky ( kľudne také neodkvapkané ) akoby trošku s obarom z halušiek.
Opečieme si slaninu a klobásky uvaríme do mäkka.
Servírujeme 50/50 bryndzové a kapustové halušky, opečenú slaninku a klobásku. Nech slovenský a riadne gazdovský obedík chutí.