REKLAMA
Gazpacho recept
Ento recept na gazpacho sa dá ľahko prispôsobiť osobným chuťovým preferenciám. Môžete napríklad pridať viac papriky pre výraznejší chuťový zážok alebo viac olivového oleja pre krajšiu textúru a chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 11⁄2 kg paradajok
- 1 Uhorka
- 1 Červená paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malé Cibuľa
- 1⁄4 šálky olivového oleja
- 3 Lyžice červeného vínneho octu
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1⁄2 šálky vody
- kocky ľadu na servírovanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Vložte paradajky, uhorku, červenú papriku, cesnak a cibuľu do mixéra a mixujte, kým nevznikne hladká konzistencia.
2. Krok
Pridajte olivový olej, vínny ocot, soľ a mleté čierne korenie.
3. Krok
Mixujte, kým sa všetko dobre nezmieša a mixérom sa vytvorí jemná polotekutá konzistencia.
4. Krok
Pridajte pomaly vodu a miešajte, kým sa v množstve vody nevyrovná chuť.
5. Krok
Podávajte s kockami ľadu a ozdobte čerstvými bylinkami.