Gnocchi so sušenými paradajkami
Skvelá kyslastá chuť je naozaj veľmi zaujímavá!
Ingrediencie
- 750 g zemiakov
- 1 žĺtok
- 150 g hladká múka
- soľ
- 4 strúčiky cesnak
- 50 g sušených paradajok v oleji
- mleté čierne korenie
- 2 pl krémového syru (Philadelphia/Mascarpone/Lučina)
- šťavu z citróna
- 10 lístkov čerstvej bazalky
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky si dáme upiecť do rúry v šupke na 200 stupňov na 1 hodinu
Počkáme kým trochu vychladnú, pozdĺžne ich rozpolíme a vydlabeme z nich lyžicou vnútro
Zemiaky prepasírujeme alebo na jemno nastrúhame do veľkej misy
Postavíme si variť vodu do veľkého hrnca, v ktorom budeme variť gnocchi
Do zemiakov rukou zapracujeme 1 žĺtok a štipku soli
Postupne pridávame múku a stále miesime kým nevznikne vláčne cesto
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme vždy kúsok cesta do tenkého valčeka z ktorého odkrajujeme nožíkov 2 cm dlhé kúsky (gnocchi)
Každý kúsok pritlačíme jemne vidličku, aby sa spravili drážky
Vriacu vodu osolíme – po správnosti 10 gramov soli na 1 liter vody
Gnocchi varíme po malých dávkach, podľa toho v ako veľkom hrnci ich varíme. Sú hotové keď vyplávajú na vrch
Na panvicu si dáme zatiaľ opražiť nadrobno nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájané sušené paradajky aj s olejom
Ochutíme mletým čiernym korením a podlejeme trochou vody z hrnca, kde sa nám varia gnocchi
Odstavíme, pridáme 2 kopcovité lyžice krémového syra a uvarené gnocchi
Opäť zapneme na malý plameň a všetko spolu ešte na krátko povaríme a dobre premiešame
Na úplný záver primiešame ešte šťavu z polovice citróna a umytú čerstvú bazalku
Podávame v hlbokom tanieri, dozdobíme ešte čerstvými lístkami bazalky