REKLAMA

Gözleme

Gözleme - tradičný turecký plnený plackový pokrm.

REKLAMA
Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Recept nájdeš v tomto článku

Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g múka Pridané do
  • 150 ml vlažnej vody Pridané do
  • 1 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 1 kl soli Pridané do
  • 200 g fety Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks paradajky Pridané do
  • ľubovoľná zelenina Pridané do
  • ľubovoľné korenie a bylinky Pridané do
  • olivový olej na opraženie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

V miske zmiešajte múku, soľ, olivový olej a postupne pridávajte vlažnú vodu. Vymiešajte hladké cesto, ktoré nechajte odpočívať asi 10 minút.

2. Krok

Cesto rozdeľte na 4 rovnaké diely a vyvaľkajte každý diel na tenký plát.

3. Krok

Na polovicu každého plátu rozotrite nakrájanú cibuľu, paradajky, syr a ľubovoľnú zeleninu.

4. Krok

Posypte plnku korením a bylinkami podľa chuti.

5. Krok

Preklopte cesto na polovicu, aby ste zakryli plnku a okraje dobre pritlačte.

6. Krok

Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja opečte gözleme z oboch strán do zlatista.

7. Krok

Hotové gözleme podávajte teplé a môžete ich servírovať so šalátom alebo jogurtovou omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov