REKLAMA
Gözleme
Gözleme - tradičný turecký plnený plackový pokrm.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g múka
- 150 ml vlažnej vody
- 1 Lyžice olivového oleja
- 1 kl soli
- 200 g fety
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks paradajky
- ľubovoľná zelenina
- ľubovoľné korenie a bylinky
- olivový olej na opraženie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku, soľ, olivový olej a postupne pridávajte vlažnú vodu. Vymiešajte hladké cesto, ktoré nechajte odpočívať asi 10 minút.
2. Krok
Cesto rozdeľte na 4 rovnaké diely a vyvaľkajte každý diel na tenký plát.
3. Krok
Na polovicu každého plátu rozotrite nakrájanú cibuľu, paradajky, syr a ľubovoľnú zeleninu.
4. Krok
Posypte plnku korením a bylinkami podľa chuti.
5. Krok
Preklopte cesto na polovicu, aby ste zakryli plnku a okraje dobre pritlačte.
6. Krok
Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja opečte gözleme z oboch strán do zlatista.
7. Krok
Hotové gözleme podávajte teplé a môžete ich servírovať so šalátom alebo jogurtovou omáčkou.