REKLAMA
Zdroj: Canva
Grilované kurča na ražni
Recept na grilované kurča na ražni, ktoré je marinované v zmesi zo smotany, byliniek a korenín.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks celé kurča
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 malé červené papriky
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička soli
- 1⁄2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 pl olivového oleja
- 1 pl citrónovej šťavy
- 50 ml smotany na šľahanie
- 4 Lyžice čerstvo nasekaného petržlenu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Rúru predhrejte na 220°C. Kurča umyte a osušte.
2. Krok
Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno, papriky umyte, očistite a nakrájajte na drobno.
3. Krok
V miske zmiešajte cesnak, papriku, bazalku, soľ, korenie, olivový olej a citrónovú šťavu.
4. Krok
Smotanu a nasekaný petržlen pridajte do marinády a poriadne ju premiešajte.
5. Krok
Kurča natrite touto zmesou zvnútra aj zvonka.
6. Krok
Kurča navlečte na ražeň a grilujte v rúre asi 2 hodiny, občas ho počas grilovania potierajte marinádou.