Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia
Ingrediencie
- 150 g losos
- 50 g quinoa
- 20 g hlávkový šalát
- 1 g klíčky mungo
- 1 g výhonky: cvikla a cesnak
- 20 g šalátová uhorka
- 2 kus pomaranč
- 0.1 l biele víno
- 5 g Med
- 1 g koriander
- 10 g maslo
- 1 g tymián
- soľ
- korenie
- 1 kus citrón
Najnovšie letáky
Postup
Ľahký letný šalát s grilovaným lososom: quinou si necháme napučať zalejeme 1.5 násobkom vriacej vody, pridáme soľ a necháme prikryté tak pol hodinu, potom ju premiešame. Zatiaľ si pripravíme šalát, nakrájame si ľadový šalát, uhorky na rezance. V mise pomiešame všetky klíčky aj ľadový šalát, uhorky, nasekaný koriander alebo zelerovú vňať. Lososa osolíme, okoreníme a dáme na gril. Lepšie je použiť podložku na grilovanie, losos je veľmi jemná ryba, grilujeme ho z oboch strán tak 2-3 minúty. Dáme na lososa vetvičku tymianu a plátok masla a necháme odpočívať v alobale.
Pomarančová redukcia: na rozpálenú panvicu dáme pomarančovú šťavu z dvoch pomarančov, pridáme biele víno, med a redukujeme.
Servírovanie: v miske zmiešame quinou, pripravený šalát, osolíme. Pridáme redukciu na ochutenie šalátu. Šalát servírujeme do krúžku, na vrch dáme lososa, dozdobíme citrónom a pokvapkáme redukciou.