REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/F5fhLRlFPPhrYKVNRpFN/ebccfca23965c2e508e2e8e87653bd.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Guláš z hlivy ustricovej
Recept na guláš z hlivy ustricovitej, ktorý sa hodí na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hlivy ustricovej
- 2 ks cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl horčice
- 3 pl paradajkového pretlaku
- 1 pl papriky
- 4 ks zemiaky
- soľ a korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cibule a cesnak nakrájame na kúsky a orestujeme na oleji, kým cesnak mierne nezhnedne. V tejto fáze pridáme horčicu a paradajkový pretlak a chvíľu všetko spolu restujeme.
2. Krok
Do panvice pridáme nakrájanú hlivu ustricovú - najprv sa pečie na vysokom ohni, aby sa opekla a nestratila svoju štruktúru. Keď pustí vodu, znížte teplotu a vodu nechajte vypariť.
3. Krok
Pridáme korenie, ktoré si môžeme upraviť podľa chuti. Ja osobne vždy pridávam trochu mletej červenej papriky pre pikantnejšiu chuť.
4. Krok
Do gulášu pridáme aj nakrájané zemiaky.
5. Krok
Guláš necháme povariť na slabom ohni asi 15-20 minút.