REKLAMA
Gulášová polievka z mletého mäsa
Rýchla gulášová polievka, ktorá výborne zahreje.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 400 g mleté mäso
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnak
- 2 zelené papriky
- 4 paradajka
- 3 zemiak
- 6 kl gulášové korenie
- 1 kl mletej rasce
- 2 kl mletá sladká paprika
- troška mletej papriky ostrej
- majoránka
- soľ a korenie
- 1 l hovädzí vývar
- 1 pl bravčová masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Očistíme si cibuľu, nakrájame si ju na kocky a vo veľkom hrnci ju opečieme do hneda na masti.
2. Krok
Keď je cibuľa pekne hnedá, pridáme mleté mäso a opekáme. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu a zemiaky.
3. Krok
K opečenému mäsu pridáme korenie, rascu gulášové korenie, mleté papriky a soľ. Chvíľku opečieme a pridáme zeleninu nakrájanú nadrobno.
4. Krok
Zmes zalejeme vývarom a varíme asi tak 45 minút, aby bola zelenina aj mäso mäkké. Na záver dochutíme ešte prelisovaným cesnakom a troškou majoránky.