REKLAMA
Gyoza japonské taštičky
Výborné gyoza- plnené taštičky s mäsom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g sekané kuracie mäso
- 6 ks jarná cibuľa
- 8 ks shitake hríby
- 1⁄2 ks čerstvý zázvor
- 2 pl sójovej omáčky
- 1 pl sezamový olej
- 1 čl cukor
- soľ
- čerstvo namleté korenie
- 1 čl omáčka mirin
- 1 ks gyoza cesto
- 1 pl olej
- 1 pohár voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ako prvé si hríby namočíme do horúcej vody aby nám trošku nažili.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do misky si nasekáme očistený zázvor, nakrájame jarnú cibuľku a pridáme sójovú omáčku, omáčku mirin, sezamový olej, soľ, korenie, cukor. Dobre premiešame.
Zdroj: Youtube
3. Krok
K zmesi pridáme nakrájané hríby na drobno a sekané kuracie mäso. Všetko spolu dobre premiešame a zmes na plnenie cesta máme pripravenú.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Cesto na gyozu si vyvaľkáme a vykrajujeme krúžky, ktoré plníme zmesou a preložíme na polku a zatvoríme. Na panvici si zohrejeme olej a hotové taštičky dáme na horúci olej, obrátime a podlejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou. Hotové budú keď sa voda vyparí.
Zdroj: Youtube