REKLAMA
Zdroj: pixabay
Gyoza recept
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 150 ml voda vlažná
- 200 g hladká múka
Mäsová plnka
- 200 g mäso bravčové mleté
- 3 ks cibuľka jarná
- 2 strúčiky cesnak
- 1 pl zázvor čerstvý nastrúhaný
- 1 pl olej sezamový
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Pripravíme cesto, ktoré necháme chvíľku odpočinúť v chlade. Potom ho vyberieme a vyvaľkáme natenúčko, vykrojíme krúžky, ktoré budeme plniť.
2. Krok
Plnku si pripravíme tak, že na oleji orestujeme mäso, Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a na jemno nasekanú jarnú cibuľku. Zmes podľa chuti osolíme.
3. Krok
Vykrojené krúžky cesta plníme zmesou, preložíme a okraje poriadne utesníme.
4. Krok
Gyoza sa môže buď len napariť alebo najskôr opražiť na rozpálenej panvici a zaliať vodou, prikryť a počkať kým sa voda vyparí. Tento proces trvá tak 20 minút.