REKLAMA
Zdroj: veronikapfeiffer from Canva
Halászle v kotlíku
Tradičný maďarský rybí guláš, tzv. Halászle, je jedným z najznámejších maďarských receptov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus ryba
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks červená paprika
- 2 čajové lyžičky mletá paprika
- 1 ks chili paprička
- 2 ks cesnak
- 3 l voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V kotlíku roztopte olej a pridajte doň nakrájanú cibuľu. Restujte, kým nebude cibuľa mäkká a zlatohnedá.
2. Krok
Pridajte do kotlíka nasekanú červenú papriku, celú chilli papričku, pretlačený cesnak a mletú papriku. Všetko premiešajte a nechajte dusiť niekoľko minút.
3. Krok
Pridajte očistené a nakrájané ryby. Premiešajte a nechajte ryby na miernom ohni, kým nezačnú meniť farbu.
4. Krok
Pridajte vodu a nechajte všetko spoločne dusiť približne hodinu, kým ryby nebudú úplne mäkké.
5. Krok
Hotový guláš podávajte teplý, posypte čerstvým kôprom alebo petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!