REKLAMA
Zdroj: FB: JEDNODUCHÉ VARENIE
Halušky s bryndzou
Recept na tradičné slovenské jedlo, ktorým sú halušky s bryndzou a slaninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g stredne veľké zemiaky
- 300 g hladká múka
- 200 g bryndza
- 90 g údená slanina
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme a postrúhame na jemno. Následne ich osolíme.
2. Krok
V miske zmiešame múku so zemiakmi a vypracujeme cesto, ktoré sa oddeľuje od misky.
3. Krok
Do vysokého hrnca dáme zovrieť osolenú vodu a halušky pomocou haluškára hádžeme do vody.
4. Krok
Chvíľu varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch a scedíme ich.
5. Krok
Po scedení halušky zmiešame s bryndzou.
6. Krok
Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici opražíme.