Halušky s medvedím cesnakom, zmiešané s vajíčkom a syrom, posypané restovanou cibuľkou
Ingrediencie
Na halušky
- 50 g hladká múka
- 75 g polohrubej múky
- 150 ml vody
- podľa chuti soľ
- 1 čl medvedí cesnak ja som mala iba sušený
Ďalej potrebujeme
- 1 vajíčko
- trochu syra
- trochu oleja
- polovica malej cibule
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr som si osmažila nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú som jemne osolila počas snaženia. Keď bola hotová, dala som stiecť olej.
Potom som si pripravila cesto na halušky. Zmiešala som hladkú múku, polohrubú múku, vodu, soľ a medvedí cesnak. Poriadne som premiešala. Halušky som nerobila cez haluškovač, iba som ich hádzala do hrnca pomocou lyžice (cesto som si nabrala veľkou lyžicou a z cesta som malou lyžičkou hádzala do vody väčšie halušky. Nechala som ich variť, kým neboli hotové.
Keď boli halušky hotové, scedila som ich poriadne a pridala do panvice s trochou oliváču. Pridala som k nim rozšľahané vajíčko, soľ, mleté čierne korenie a miešala. Ku koncu som pridala už len trochu strúhaného syru, premiešala kým sa neroztopil a odstavila som panvicu. A mohla som servírovať.
Na vrch som pridala už len osmaženú cibuľku a mohla som sa pustiť do toho.
Musím uznať, že z toho bolo vážne vydarené jedlo 😍🤤