Zdroj: FB - Rady a recepty starých mám na nezaplatenie
Hamburské bravčové stehno
Recept na bravčové mäsko na hamburský spôsob
Ingrediencie
- 700 g bravčové pliecko
- 250 g zelenina koreňová
- 150 g saláma šunková
- 150 g uhorky sterilizované
- 250 ml sladká smotana
- 2 pl hladká múka
- 1 pl horčica plnotučná
- Úplný korenie čierne
- korenie nové mleté
- 2 ks bobkový list
- soľ
- 500 ml vývar zeleninový
- korenie čierne mleté
- sladkokyslý uhorkový nálev
Najnovšie letáky
Postup
Mäso si zo všetkých strán osolíme a opečieme. Vyberieme a odložíme zakryté bokom.
Do výpeku dáme speniť cibuľu, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a orestujeme.
Pridáme korenie, bobkový list, horčicu, vložíme mäso naspäť a podlejeme zeleninovým vývarom. Dusíme do mäkka.
Mäkké mäso vyberieme z omáčky a odstránime celé korenie a bobkový list.
Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom, pridáme trochu vody v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, pridáme nakrájanú šunkovú salámu a uhorku.
Necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme smotanu a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou nálevu zo sterilizovaných uhoriek.
Mäsko si nakrájame na plátky a podávame poliate hotovou omáčkou a s kysnutou knedľou. Dobrú chuť !