REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hnetený jablčník
Tradičný hnetený jablčník, ktorý chutí najlepšie z domácich jabĺk.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 500 g hladká múka
- 250 g masla
- 150 g cukru
- 2 ks vajcia
- 1 ks prášok do pečiva
- 1 kg jabĺk
- škorica
- štipka soli
- citrónová šťava z citrónu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V mise zmiešajte múku, maslo, cukor, vajcia, prášok do pečiva a štipku soli. Zmes hnieťte, kým nie je jemná a pružná. Odporúčam ju potom nechať aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.
2. Krok
Zatiaľ si olúpeme jablká, nastrúhame ich a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a poprášime škoricou.
3. Krok
Cesto rozdeľte na dve časti. Prvú časť rozvaľkajte a vložte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto navrstvite strúhané jablká a zakryte ich druhou časťou cesta. Cesto popichajte vidličkou.
4. Krok
4.Takto pripravený hnetený jablčník pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 45 minút.