REKLAMA
Zdroj: Einladung_zum_Essen from pixabay
Hokkaido polievka so smotanou
Táto chutná a výživná polievka je plná vápnika a vitamínov, ideálna pre chladné dni. Ľahko sa pripravuje a je skvelým spôsobom, ako do jedálnika začleniť viac zeleniny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks hokkaido tekvica
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninový vývar
- 200 ml smotana na varenie
- 2 čajové lyžičky soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Tekvicu očistite, zbavte semien a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na drobno.
2. Krok
Na troche oleja opražte cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité. Pridajte tekvicu a pražte ďalšie 2 minúty.
3. Krok
Pridajte zeleninový vývar, soľ a korenie. Nechajte povariť približne 15-20 minút, kým tekvica nie je mäkká.
4. Krok
Polievku rozmixujte pomocou ponorného mixéra na hladko. Potom pridajte smotanu a ešte chvíľu povarte.
5. Krok
Ochutnávajte a prípadne dochuťte.