Horčicové kura na rascových zemiakoch
Super jedlo pripravené na jednom pekáči! Rýchlo a jednoducho pripravený obed, alebo večera pre celú rodinu. Ak máte málo času stáť pri sporáku s vareškou v ruke, tak je toto skvelé jedlo super riešenie. Chutí fantasticky !
Ingrediencie
Na marinovanie
- 11⁄2 kg kuracie mäso alebo celé kura
- 200 g jogurt
- 2 cibule postrúhať
- 3 strúčiky cesnak postrúhať
- 3 pl horčica
- 50 ml olej
- 2 kl mletá červená paprika
- 1 kl mleté čierne korenie
- 1 kl čili alebo podla chuti
- 2 kl soľ
Na zemiaky
- 8 zemiakov
- petržlenová vňať
- 1 pl rasca celá
- 1 kl rasca mletá
- 50 ml olej
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
V jednej miske si zmiešame všetky udané prísady na marinádu.Následne naše mäso pokladieme do marinády, dobre premiešame a necháme 1 hodinu postáť.
Zemiaky si očistíme a pokrájame na hrubšie krúžky. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, olej, celú a mletú rascu a soľ. Celé dobre premiešame.
Mäso po čase pokladieme na suchý pekáč a následne vysypeme naň zemiaky. Zemiaky trocha ponaprávame tak, aby mäso bolo viditelné a aj to sa pekne zvrchu opieklo. Nakoniec dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C na cca. 60-90 minút. Záleží od vašej rúry.
Jedlo chutí výborne. Hodí sa na obed, alebo aj na večeru. Podávať k nemu môžte podla chuti šalát, alebo niečo kyslého či kompót. Prajem dobrú chuť
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube