Hovädzí guláš
Receptov na guláš je veľké množstvo. Ja som hľadala dlho, kým som našla ten správny. Pár úprav, pár zmien a teraz vám predstavujem môj recept, na náš obľúbený guláš.
Ingrediencie
Guláš
- 500 g hovädzie mäso
- 3 kus zemiak
- 1 kus červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 500 g paradajkový pretlak
- 500 g šošovica
- 2 kus paprika
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 2 čajová lyžička soľ
- 2 čajová lyžička gulášové korenie
- 1 čajová lyžička sušený majorán
- 2 čajová lyžička mletá paprika - sladká
- 2 polievková lyžica slnečnicový olej
Príloha
- gnocchi
- 1 bochník chlieb
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.
Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a cesnaku, spolu restujeme 5 minút.
Pridáme soľ, koreniny a všetko premiešame aby sa chute spojili.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme k mäsu a opäť pár minút restujeme.
Následne pridáme nakrájané papriky, lečo a paradajkový pretlak.
Na miernom ohni varíme cca 1,5 hodiny. Až kým sú zemiaky a mäsko úplne mäkké.
SERVÍROVANIE: Ako to už býva, guláš každý z nás obľubuje s niečím iným. Môžeme servírovať v miske a ako prílohu zvoliť chlieb. Alebo servírujeme na tanieri spolu s knedľou.
"Náš milovaný tradičný guláš, ktorý nikdy nesklame."
Komentáre (2)
Neskutočné, aby som si prečítal úplne bežný recept, čo mimochodom nemá 3 ingrediencie ale trinásť, tak musím prejsť cca 50 - 60 reklám 8, viem, že reklamy musia byť, ale toľko v jednom recepte? Je isté, že z tejto stránky už ďalší recept čítať nebudem
Za 1,5hod uvaris max bravc.maso,hov.3az 3,5hod,o guláši nemáš ani paru