Zdroj: ildipapp from Canva
Hovädzí stroganov
Tradičný ruský recept, pochúťka pre milovníkov mäsových jedál. Hovädzí stroganov je rýchly a ľahký obed, ktorý uspokojí každého.
Ingrediencie
Stroganov:
- 500 g Hovädzí sviečková
- 2 lyžice Pšenicnej múky
- 500 ml hovädzí bujón
- 4 lyžice Rastlinného oleja
- 2 ks cibule
- 300 g šampiňón
- 1⁄2 červená paprika
- 1⁄2 pohár Paradajkového pretlaku
- 1 lyžica Koncentrát z paradajok
Korenie:
- 2 čajové lyžičky sladkej papriky
- 1⁄2 čajová lyžička mletá paprika - ostrá
- soľ a korenie
- 1 ks Kyslá uhorka (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Mäso nakrájať na pásiky. Zmiešať s pšeničnou múkou. Povariť vývar v širokom hrnci.
Rozpáliť panvicu s olejom a postupne pridávať mäso. Opražiť rýchlo, potom odstrániť z panvice a vložiť do varu bujónu.
Ochutiť paprikou a variť pod pokrievkou, kým mäso nebude mäkké.
Cibuľu nakrájať a opražiť na oleji, pridať do hrnca s mäsom a variť po dobu 5 minút.
Nakrájaj huby, hoď ich na panvicu s olejom, potom pridaj nakrájanú na prúžky papriku a smaž ďalších 5 minút.
Premiestniť do hrnca s mäsom.
Varíme bez pokrievky približne 5 minút a ochutíme soľou a korením.
Pridajte pretlak a koncentrát z paradajok. Varte pod pokrievkou počas 5 minút.
Ošúp kyslé uhorky (ak používaš), nakrájaj na pásiky a pridaj do jedla.