REKLAMA

Zdroj: ildipapp from Canva

Hovädzí stroganov

Tradičný ruský recept, pochúťka pre milovníkov mäsových jedál. Hovädzí stroganov je rýchly a ľahký obed, ktorý uspokojí každého.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Stroganov:

  • 500 g Hovädzí sviečková Pridané do
  • 2 lyžice Pšenicnej múky Pridané do
  • 500 ml hovädzí bujón Pridané do
  • 4 lyžice Rastlinného oleja Pridané do
  • 2 ks cibule Pridané do
  • 300 g šampiňón Pridané do
  • 12 červená paprika Pridané do
  • 12 pohár Paradajkového pretlaku Pridané do
  • 1 lyžica Koncentrát z paradajok Pridané do

Korenie:

  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky Pridané do
  • 12 čajová lyžička mletá paprika - ostrá Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 ks Kyslá uhorka (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Mäso nakrájať na pásiky. Zmiešať s pšeničnou múkou. Povariť vývar v širokom hrnci.

2. Krok

Rozpáliť panvicu s olejom a postupne pridávať mäso. Opražiť rýchlo, potom odstrániť z panvice a vložiť do varu bujónu.

3. Krok

Ochutiť paprikou a variť pod pokrievkou, kým mäso nebude mäkké.

4. Krok

Cibuľu nakrájať a opražiť na oleji, pridať do hrnca s mäsom a variť po dobu 5 minút.

5. Krok

Nakrájaj huby, hoď ich na panvicu s olejom, potom pridaj nakrájanú na prúžky papriku a smaž ďalších 5 minút.

6. Krok

Premiestniť do hrnca s mäsom.

7. Krok

Varíme bez pokrievky približne 5 minút a ochutíme soľou a korením.

8. Krok

Pridajte pretlak a koncentrát z paradajok. Varte pod pokrievkou počas 5 minút.

9. Krok

Ošúp kyslé uhorky (ak používaš), nakrájaj na pásiky a pridaj do jedla.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov