Hovädzí vývar s krupicovými haluškami
Recept nájdeš v tomto článku
Polievky pre deti – 20+ výborných receptov, ktoré budú mať veľký úspech
Ingrediencie
Suroviny
- 650 g hovädzie mäso
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- 1 ks zeler
- 1 kus pór
- 1 ks patizón
- 1 pl soľ
- 5 guličiek pimiento
- 10 guličiek čierne korenie podľa chuti
- 2 ks bobkový list
- petržlen
- sépie
- lahôdková cibuľka
- zelerová vňať
- cestoviny
Krupicové halušky
- 1 ks vajce
- 4 pl krupica
Najnovšie letáky
Postup
Mäso vložíme do hrnca s vodou a dáme variť. Medzitým očistíme zeleninu, z póru použijeme iba 15cm kúsok, a vložíme k mäsu.
Ochutíme soľou a korením a prihodíme aj bobkové listy.
Ak sa objaví pena na hladine, tak ju pozbierame.
Nasekáme byliny a pridáme k vývaru. Varíme na miernom plameni pokojne 4-5 hodín.
Krupicové halušky pripravíme jednoducho zmiešaním vajíčka a 4 lyžíc krupice. Môžeme pridať aj nadrobno nasekané bylinky. Vezmeme 2 čajové lyžičky a vytvárame halušky, ktoré postupne hádžeme do hrnca k vývaru.
V druhom hrnci si 10 min pred koncom varenia polievky uvaríme rezance. Z polievky vyberieme po varení mäso a zeleninu, ktorú nakrájame na veľkosť sústa. Polievku podávame s mäskom, zeleninou, haluškami, rezancami a s čerstvou petržlenovou vňaťou.