REKLAMA
Hovädzí vývar
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 500 g hovädzie kosti
- 1 ks petržlen
- 2 ks mrkva
- 1 ks menší zeler
- 1 ks kaleráb
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks pór
- Úplný c ierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
200 min.
1. Krok
Do veľkého hrnca dáme kosti Zeleninu stačí nakrájať na väčšie kúsky. Pridáme korenie. Zalejeme studenou vodou, tak aby boli všetky suroviny zaliate.
2. Krok
2
3. Krok
Privedieme k varu a varíme na miernom ohni aspoň 3 hodiny. Počas varenia zbierame naberačkou tuk a penu (bielkovinu) z povrchu vývaru.
4. Krok
3
5. Krok
Nakoniec vývar scedíme cez sitko. Zo základného vývaru môžeme pripraviť napríklad polievku s rezancami alebo ho použiť do omáčok či podlievanie pečeného mäska.