Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Najlepšia turecká jogurtová polievka akú poznám. Je ich niekoľko a všetky mám rada, ale táto je naozaj výnimočná😍 S kúskom chleba, alebo iného pečiva nahradí hravo aj hlavné jedlo.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg hovädzie mäso (najlepšie nožina)
- 2 ks Cibuľa
- 800 g konzerva cícer
- 21⁄2 l voda na doliatie
- 2 kl kopcom mletá rasca
- Soľ podla potreby
- 6 pl mäta sušená
- 50 ml olej
- 500 g jogurt
- 300 ml voda
- 5 vajce
- 4 pl hladká múka
- Citrón na ochutenie
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci na oleji si zosklovatíme cibuľu. Pridáme k nej pokrájané mäso, osolíme, trolinku a podlejeme vodou a necháme zakryté dusiť dovtedy, kým mäso nevypustí všetku svoju šťavu. Nakoniec zalejeme vodou, dáme soľ, mletú rascu a necháme variť domäkka. Môžete dať aj do rýchlovarného hrnca. Vymiešame do hladka jogurt, múku, vajce a vodu. Keď je už mäso do mäkka uvarené, vlejeme to do polievky. Necháme celé znova zovrieť a pridáme 1 konzervu predvareného cíceru aj so šťavou spolu. Necháme spolu variť 15 minút a pridáme potom aj na kocky pokrájané zemiaky. Necháme zovrieť a vlejeme do polievky mätu, ktorú sme si medzitým popiekli na oleji. Mäta sa pečie len chvíľku, olej sa musí tiež sfarbiť do zelena👍Pridáme aj sušenú drvenú mätu a varíme polievku, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec polievku ochutíme citrónom podľa chuti.
Polievka je úžasne chutná😍 Keďže sa táto polievka podáva sa s chlebom, pečivom, alebo iným múčnym jedlom, tak celkom nahradí aj hlavné jedlo. My ju doma jednoducho zbožňujeme a nevieme sa jej dojesť😊 Prajem dobrú chuť !!!
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.