Hovädzia pečienka s tarhoňou
Velmi jednoduché a chutné jedlo, ktoré si velmi lahko viete pripraviť aj vy doma. Ak máte radi pečienku, určite vyskúšajte. Príloha je ľubovolná🙂
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg hovädzia pečeň
- 1 Cibuľa
- 2 mletá paprika - sladká
- 3 pl paradajková pasta
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 kl mleté čierne korenie
- 3 kl mletá rímska rasca kimyon
- 1 kl chili vločky
- olej
- voda
- soľ
Príloha
- 500 g tarhoňa
- 1.3 l voda
- soľ
- olej
Najnovšie letáky
Postup
V panvici si na oleji chvílku popražíme paradajkovú pastu, následne k nej pridáme mletú papriku a dalej spolu chvílku popražíme. Pridáme nahrubo nastrúhanú cibulu, ostatné koreniny a následne aj pokrájanú pečienku. Osolíme, premiešame a zakryté necháme, aby si pustilo vlastnú šťavu.
Keď si pečienka pustila šťavu, dolejeme vodu podla potreby, pridáme pokrájanú čerstvú papriku a zakryté varíme do mäkka.
Ako prílohu som pripravila Tarhoňu. Na oleji si popečieme Tarhoňu do hneda, zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme a zakryjeme. Varíme dovtedy, kým Tarhoňa celú vodu nevsiakne. Pravdaže prílohu si môže každý zvoliť aj podľa seba. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube