REKLAMA
Hovädzie mäso s hlivou
Jednoduchý recept ,ľahká príprava a chuť výborná.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 650 g hovädzie mäso
- 5 ml rastlinný olej
- 1 cibuľa veľká
- 1000 ml voda
- 250 g hliva
- 200 g pochuťková smotana
- 15 g zemiakový škrob
- soľ
- drvená rasca
- 4farebné korenie čerstvo mleté
- cesnakový prášok
- mletá paprika sladká
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Na kvapke oleja osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané mäso na slížiky osmahneme aby sa zatiahlo-zbelelo,posolíme,pridáme kmín, červenú papriku, korenie a zakryté dusíme za občasného podlievania.
2. Krok
Ak mäso zmäkne pridáme na drobmo nakrájanú hlivu a dusíme do mäkka.
3. Krok
Vo vode si rozmixujeme pochúťkovú smotanu a škrob ,pridáme k mäsu s hlivou a prevaríme,,zhustne nám to dochutíme cesnakom a ak treba ostatnými koreninami po prípade dosolíme a odstavíme.
4. Krok
Podávame s ryžou a zeleninou.dobrú chuť