REKLAMA
Zdroj: Richard Ernest Yap from Canva
Hovädzie mäso s hubami
Recept na hovädzie mäso s hubami, ktorý sa hodí na sviatočný alebo všedný obed i večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 700 g hovädzieho mäsa
- 300 g hub
- 2 ks cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 100 ml bieleho suchého vína (voliteľné)
- 3 pl olivového oleja
- oregano
- soľ
- čierne mleté korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Mäso nakrájajte na kúsky a osoľte. Na panvici rozohrejte olivový olej a mäso opečte z obidvoch strán. Po opečení ho odložte bokom.
2. Krok
Na to istom oleji orestujte nadrobno pokrájané cibule s cesnakom.
3. Krok
Keď je cibuľa sklovitá, pridajte k nej pokrájané čerstvé huby, posypte to oreganom, podlejte vývarom a pridajte mäso späť do panvice.
4. Krok
Pomiešajte, pridajte korenie podľa chuti a nechajte ho pod pokrievkou na miernom ohni dusiť priliať aj biele víno a nechať ho chvíľu povariť.