Hovädzie mäso s jogurtom
K tejto omáčke sa hodí hocijaká príloha.
Ingrediencie
- 30 g bravčová masť
- 1 Cibuľa
- 720 g hovädzie mäso
- 3 strúčik cesnaku
- 2 kyslé uhorky
- 700 ml voda
- 1 pl plnotučná horčica
- 1 pl kečup
- 150 g biely jogurt
- 20 g zemiakový škrob
- drvená rasca
- soľ
- štvorfarebné mleté korenie
- mletá paprika sladká
Najnovšie letáky
Postup
Na rozohriatú masť pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Osmahneme, pozor cesnak rád mení farbu na čiernu:)
Pridáme na kocky nakrájané mäso ,soľ kmín, čerstvo pomleté štvorfarebné korenie ak nemáme tak čierne ml.korenie. Spolu zamiešame, osmahneme a prikryté dusíme.
Keď nám mäso zbelie pridáme ku nemu kečup,horčicu a nastrúhané stredne veľké kyslé uhorky .Premiešame a za občasného podlievania dusíme do zmäknutia mäsa.
Vodu ,jogurt biely,škrob zemiakový,z omáčky si odobereme pár lyžíc a spolu si všetko dobre rozmiešame,aby sme nemali hrudky,prilejeme do omáčky.Omáčku si odoberám preto aby sa mi po priliatí jogurtu omáčka nezrazila.
Za stáleho miešania privedieme k varu a chvíľku povaríme, omáčka zhustne ak ju máme príliš hustú pridáme vodu.
Nakoniec dosolíme podľa vlastnej chuti a máme hotovo. Prílohu si zvolíme podľa vlastnej chuti,,ja som robila ryžu s opečenou cestovinou.