REKLAMA
Zdroj: FB: Čo uvaríme o to sa podelime
Hovädzie mäso s knedľou
Hovädzie mäso s knedľou je jedlo, ktoré často varím doma, a to nielen pre jeho jednoduchosť prípravy, ale aj pre jeho nezameniteľnú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 kus cibule
- 400 g paradajky
- 2 pl olej
- 2 čl soľ
- 1 čl mletej čiernej papriky
- 1 čl majoránky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Hovädzie mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu do zlatista. Predtým ako pridáme mäso, môžeme jej ešte trochu posoliť, aby sa lepšie opražila.
3. Krok
Pridáme nakrájané mäso a opečieme ho zo všetkých strán do hneda.
4. Krok
Keď je mäso opečené, pridáme paradajky, čiernu papriku, majoránku a soľ. Paradajky rozmixujeme v mixéri a pridáme k mäsu.
5. Krok
Mäso dusíme približne hodinu do mäkka pod pokrievkou na stredne silnom ohni.