Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou
Recept na výborné varené hovädzie mäso s rajčinovou omáčkou a zemiakmi.
Ingrediencie
Vývar:
- 1 kg hovädzie mäso
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1 ks Cibuľa
- soľ a čierne korenie
- bobkový list
Omáčka:
- 1 kg rajčiny
- 3 ks paprika
- 1⁄2 kg mrkva
- 3 ks petržlen
- 1 Kúsok zeleru
- 3 ks Cibuľa
- 5 strúčkov cesnaku
- 2 ks rajčinový pretlak
- 3 pl cukor
- vývar z hovädzieho mäsa
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Mäso opláchnite a vložte do hrnca s dostatkom vody.
Pridajte pokrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu. Dochutíme soľou a korením.
Takto pripravený mäsový vývar nechajte variť približne 1 a pol hodiny.
Zeleninu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, rajčiny rozrežeme na polovice, papriku očistíme od jadierok.
Zeleninu uvaríme vo vývare z hovädzieho mäsa. Z vývaru vyberieme bobkový list a ostatné koreniny.
Keď je zelenina mäkká, tak časť vývaru odložíme bokom, v prípade potreby ho použijeme na zriedenie omáčky.
Zeleninu rozmixujeme, pridáme rajčinový pretlak a necháme ho prevariť. Omáčku dochutíme cukrom a soľou, čiernym korením.
Mäso nakrájame a podávame s uvarenými zemiakmi a rajčinovou omáčkou.