REKLAMA
Hovädzie na koreňovej zelenine
Hovädzie na koreňovej zelenine je tradičný slovenský recept, plný chuti a vitamínov. Skvele sa hodí na obed alebo večeru, a je ideálny pre všetky príležitosti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 3 ks mrkvy
- 3 ks zemiaky
- 1 ks Cibuľa
- soľ a čierne korenie
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 litrov vody
- 1 ks zeler
- 1 ks petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Hovädzie mäso nakrájajte na kocky, posoľte a okoreňte. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte mäso z oboch strán.
2. Krok
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobno a pridáme k mäsu. Restujeme ju pár minút.
3. Krok
Zemiaky, mrkvu, zeler a petržlen olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k mäsu a cibuli.
4. Krok
Zalejeme vodou a necháme dusiť na miernom ohni približne hodinu až hodinu a pol, kým zelenina nie je mäkká a mäso krásne šťavnaté.
5. Krok
Pokiaľ je potrebné, dochutíme soľou a korením. Podávame horúce.