REKLAMA

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzie mäso Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 200 g šampiňóny Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 2 Stonky zeler Pridané do
  • 400 ml červené víno Pridané do
  • 2 vetvičky tymián Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Na začiatok si pripravte všetky suroviny a nakrájajte mäso na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte, mrkvu a zeler nakrájajte na malé kúsky a šampiňóny na plátky.

2. Krok

Hovädzie mäso osoľte a okoreňte čiernym korením. Na panvici rozohrejte olej a pridajte mäso. Smažte ho z každej strany, kým nezíska zlatistú farbu. Potom mäso vyberte z panvice a odložte ho bokom.

3. Krok

Na tej istej panvici orestujte cibuľu a cesnak. Potom pridajte mrkvu, zeler a šampiňóny a orestujte ich krátko, asi 5 minút.

4. Krok

Múkou posypeme zeleninu a premiešame ju, aby sa rovnomerne rozložila. Takto dusíme zeleninu zhruba 2 minúty.

5. Krok

Nalejte červené víno do panvice a nechajte ho povariť asi 5 minút, aby sa alkohol odparil. Potom pridajte vývar, paradajkový pretlak, tymian a bobkový list. Vráťte mäso do panvice a premiešajte.

6. Krok

Zakryte panvicu a nechajte hovädzie ragú dusiť na miernom ohni asi 2 až 3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutené.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov