Hovädzie ragú na červenom víne
Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.
Ingrediencie
- 500 g hovädzie mäso
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl paradajkový pretlak
- 200 g šampiňóny
- 2 pl hladká múka
- 500 ml hovädzí vývar
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks mrkvy
- 2 Stonky zeler
- 400 ml červené víno
- 2 vetvičky tymián
- 2 ks bobkový list
- soľ a korenie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok si pripravte všetky suroviny a nakrájajte mäso na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte, mrkvu a zeler nakrájajte na malé kúsky a šampiňóny na plátky.
Hovädzie mäso osoľte a okoreňte čiernym korením. Na panvici rozohrejte olej a pridajte mäso. Smažte ho z každej strany, kým nezíska zlatistú farbu. Potom mäso vyberte z panvice a odložte ho bokom.
Na tej istej panvici orestujte cibuľu a cesnak. Potom pridajte mrkvu, zeler a šampiňóny a orestujte ich krátko, asi 5 minút.
Múkou posypeme zeleninu a premiešame ju, aby sa rovnomerne rozložila. Takto dusíme zeleninu zhruba 2 minúty.
Nalejte červené víno do panvice a nechajte ho povariť asi 5 minút, aby sa alkohol odparil. Potom pridajte vývar, paradajkový pretlak, tymian a bobkový list. Vráťte mäso do panvice a premiešajte.
Zakryte panvicu a nechajte hovädzie ragú dusiť na miernom ohni asi 2 až 3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutené.