REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OgI5Ao4HWHdWmhby7iP9/bed893a333e09d5b88514f12945e69.jpeg)
Hovädzie s chrenovou omáčkou
Recept na rýchlu chrenovú omáčku
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- olej
- 1 Cibuľa
- 200 ml voda
- 500 ml smotana na varenie
- 300 ml mlieko
- 80 g chren nastrúhaný
- 90 g špaldová hladká múka
- soľ
- mleté biele korenie
- vegeta
Mäso
- hovädzie mäso
- soľ a korenie
- voda
- drvený kmín
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú zasypeme asi 1pl múky. Osmažíme a zalejeme mliekom,smotanou v ktorom sme rozmiešali zbytok múky.
2. Krok
Povaríme asi 10-15 minút a vložíme nastrúhaný čerstvý chren .Rozmixujeme aby sme mali omáčku jemnú a povaríme ďalších 10 minút. Dochutíme soľou, vegetou a mletým bielym korením.
3. Krok
Omáčku podávame s knedľou a hovädzím mäsom ktoré sme si len narezali,naklepali osolili, okorenili a dali do pekáčika, podliali vodou a upiekli, prikryté.
4. Krok
***naklepané mäsko si kraje narežeme aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo a zostali rovné plátky.