REKLAMA
Hovädzie s chrenovou omáčkou
Recept na rýchlu chrenovú omáčku
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- olej
- 1 Cibuľa
- 200 ml voda
- 500 ml smotana na varenie
- 300 ml mlieko
- 80 g chren nastrúhaný
- 90 g špaldová hladká múka
- soľ
- mleté biele korenie
- vegeta
Mäso
- hovädzie mäso
- soľ a korenie
- voda
- drvený kmín
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú zasypeme asi 1pl múky. Osmažíme a zalejeme mliekom,smotanou v ktorom sme rozmiešali zbytok múky.
2. Krok
Povaríme asi 10-15 minút a vložíme nastrúhaný čerstvý chren .Rozmixujeme aby sme mali omáčku jemnú a povaríme ďalších 10 minút. Dochutíme soľou, vegetou a mletým bielym korením.
3. Krok
Omáčku podávame s knedľou a hovädzím mäsom ktoré sme si len narezali,naklepali osolili, okorenili a dali do pekáčika, podliali vodou a upiekli, prikryté.
4. Krok
***naklepané mäsko si kraje narežeme aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo a zostali rovné plátky.