Hovädzie s kôprovou omáčkou
Vynikajúce hovädzie s kôprovou omáčkou. Tradičnýa veľmi chutný recept, ktorý zasýti celú rodinu.
Ingrediencie
- 600 g hovädzie stehno
- 1 ks Cibuľa
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 pl olej
- Hŕstka čerstvý kôpor
- 1 čl cukor
- 1 čl ocot
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso vcelku si očistíme od blán. Potrieme si ho olejom a poriadne nasolíme a nakoreníme zo všetkých strán.
Mäso sprudka opečieme na panvici z každej strany. Keď je upečené preložíme si ho bokom a do výpeku pridáme najemno nasekanú cibuľu. Restujeme do hneda.
Podlejeme ju vodou a vložíme mäso. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 220 stupňov. Mäso za občasného podlievania pečieme asi hodinu a pol.
Keď je mäso hotové, vyberieme ho na tanier. Po miernom vychladnutí si ho nakrájame na plátky.
Z mäsového výpeku dorobíme omáčku. pridáme smotanu na šľahanie a prevaríme. Podľa potreby môžeme ešte rozmixovať úplne do hladka.
Na záver omáčku dochutíme cukrom, octom a podľa potreby soľou. Odstavíme z ohňa a nasypeme čerstvo nasekaný kôpor.
Podávame plátky mäsa preliate omáčkou.