REKLAMA
Zdroj: Lilechka75 from Getty Images
Hráškové pyré so smotanou
Hráškové pyré so smotanou je mojou obľúbenou prílohou k mäsu. Milujem jeho jemnú konzistenciu a jemne sladkú chuť, ktorú v sebe ukrýva obyčajný hrášok. Príprava nie je vôbec náročná a so smotanou získava hrášok úplne nový rozmer.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mrazeného hrášku
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Hrášok vložíme do hrnca a pridáme toľko vody, aby bol hrášok pod vodou. Povaríme na miernom ohni asi 15 minút, kedy by mal byť hrášok mäkký. Moje odporúčanie je, radšej nechajte hrášok variť o niečo dlhšie, než aby bol tvrdý.
2. Krok
Po uvarení hrášok scedíme a znovu vložíme naspäť do hrnca. Pridáme smotanu, soľ a čierne korenie. Využitím ponorného mixéra pyré rozmixujeme do hladka. ň
3. Krok
Pyré podávame teplé.