REKLAMA

Zdroj: Lilechka75 from Getty Images

Hráškové pyré so smotanou

Hráškové pyré so smotanou je mojou obľúbenou prílohou k mäsu. Milujem jeho jemnú konzistenciu a jemne sladkú chuť, ktorú v sebe ukrýva obyčajný hrášok. Príprava nie je vôbec náročná a so smotanou získava hrášok úplne nový rozmer.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g mrazeného hrášku Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Hrášok vložíme do hrnca a pridáme toľko vody, aby bol hrášok pod vodou. Povaríme na miernom ohni asi 15 minút, kedy by mal byť hrášok mäkký. Moje odporúčanie je, radšej nechajte hrášok variť o niečo dlhšie, než aby bol tvrdý.

2. Krok

Po uvarení hrášok scedíme a znovu vložíme naspäť do hrnca. Pridáme smotanu, soľ a čierne korenie. Využitím ponorného mixéra pyré rozmixujeme do hladka. ň

3. Krok

Pyré podávame teplé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov