Zdroj: stockfoodgmbh from Images Professionals GmbH
Hrnčeková bábovka s pudinkom
Chutný a ľahký recept, ktorý je možné pripraviť pomerne rýchlo. Bábovka má vďaka pudingu vláčnejšiu konzistenciu. Okrem toho je to veľmi jednoduchý recept, takže sa s ním lúštikovo popasujú aj menej skúsení kuchári.
Ingrediencie
Cesto
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček Cukor krupica
- 1 hrnček rastlinný olej
- 1 hrnček mlieko
- 3 ks vajce
- 1 Balenie kypriaci prášok
Puding
- 1 Balenie vanilkový puding
- 1⁄2 hrnček cukor
- 1⁄2 l mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 180°C a vymažte formu na bábovku.
V veľkej mise zmiešajte všetky ingrediencie pre šálkovú bábovku.
Pripravte si puding podľa pokynov na obale a nechajte ho mierne vychladnúť.
Na dno formy vložte trochu cesta, potom vrstvu pudingu a pokračujte striedavo, kým nevyčerpáte všetky ingrediencie. Ako posledná by mala byť vrstva cesta.
Pieci približne hodinu, kým nie je bábovka prepečená. Skúste zapichnutím špajle, ktorá by mala vyjsť suchá.
Nechajte hotovú babovku chvíľu vychladnúť, potom ju vyklopte z formy.