REKLAMA
Hrnčeková bábovka
Trošku upravená tradičná hrnčeková bábovka, výborná ku káve alebo šálke čaju.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 3 kus vajce
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 hrnček mlieko
- 1⁄2 hrnček slnečnicový olej
- 1 kus kypriaci prášok
- 2 polievková lyžica marhuľový džem
- 2 polievková lyžica holandské kakao
- 2 hrnčeky múka
- štipka štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Celé vajíčka vymiešajte s cukrom a postupne, za stáleho šľahania, pridávajte olej a mlieko.
2. Krok
V druhej miske zmiešajte zvyšné suché suroviny a postupne primiešajte k tekutej zmesi. Na záver primiešajte džem, ja som použila marhuľový, na zvláčnenie cesta. Pečte vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 30-40 min. Či je bábovka upečená, zistíte zapichnutím špáradla. Pochutnajte si na rýchlej hrnčekovej bábovke.