REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-OYTBJtAnG4D060MFSan/3848d6ff788a2ecc35610a9c5002d9.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Hrnčekový koláč bez prášku do pečiva
Hrnčekový koláč bez prášku do pečiva s ríbezľami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 hrnček múka
- 1⁄2 hrnček cukru
- 1⁄2 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 ks vajcia
- 1 ks vanilkový cukor
- nastrúhaná kôra z citróna
- ríbezle
- práškový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Do misky vložíme múku a cukor.
2. Krok
Do druhej misky dáme olej, mlieko, vajcia, vanilkový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru a všetko spolu poriadne premiešame.
3. Krok
Tekutú zmes postupne prilievame k suchej a premiešavame, aby sa nám vytvorilo hladké cesto.
4. Krok
Na vrch cesta naukladáme ríbezle.
5. Krok
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-35 minút, alebo kým nie je špajdľa suchá po ponorení do koláča.
6. Krok
Pečený koláč necháme vychladnúť, potom ho vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.