Zdroj: Andrii Zastrozhnov from Canva
Hrnčekový koláč s pudingom a kyslou smotanou
Recept na chutný hrnčekový koláč s pudingom a kyslou smotanou.
Ingrediencie
Cesto:
- 300 g kryštálový cukor
- 300 g polohrubá múka
- 1 balenie prášok do pečiva
- 100 ml slnečnicový olej
- 6 ks vajce
- 100 ml voda
- 20 g kakao
Smotanová plnka:
- 450 ml kyslá smotana
- 50 g kryštálový cukor
- 3 lyžičky škorice
Puding:
- 1 l mlieko
- 2 balenia vanilkový puding
- 7 lyžíc kryštálový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme k ním múku zmiešanú s práškom do pečiva, prilejeme olej, vodu a spolu zmiešame.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a metličkou zamiešame do žĺtkovej zmesi.
Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme kakao.
Cestá vylejeme na vyšší plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Môžeme buď ako prvé naliať biele cesto a naň položiť kopčeky hnedého cesta alebo ich nalejte striedavo.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, ktorý ešte horúci rovnomerne nalejeme na cesto.
Takto pripravený koláč pečieme na 180°C cca 30 - 35 minút.
Kyslú smotanu si zmiešame s cukrom a navrstvíme na upečený a vychladnutý koláč. Posypeme ho škoricou, práškovým cukrom a necháme odpočívať minimálne 4 hodiny v chladničke.