REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yz9YtVp1Eft_X52ZihMq/3f1fe5b2977a0a5aec32fbfd46d1ea.jpeg)
Zdroj: Canva
Hrnčekový makový koláč
Hrnčekový makový koláč je jednoduchý a rýchly koláč, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 2 šálky hladká múka
- 1 šálka pomletého maku
- 1⁄2 šálky práškového cukru
- 1⁄2 šálky masla
- 1⁄2 šálky mlieka
- 2 ks vajcia
- 1⁄2 balíčka kypriaceho prášku
- vanilkový extrakt
- mletá škorica
- slivky
- práškový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zmiešajte všetky suché ingrediencie (múku, mak, práškový cukor, kypriaci práš a škoricu) v miske a dobre premiešajte.
2. Krok
Do suchých ingrediencií pridajte rozpustené maslo, mlieko, vajcia a vanilkový extrakt. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
3. Krok
Plech na pečenie potrite maslom a nalejte naň cesto.
4. Krok
Cesto vylejte do formy a poukladajte naň rozpolené slivky.
5. Krok
Hrnčekový makový koláč pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 - 35 minút, alebo kým koláč nezhnedne.
6. Krok
Po upečení nechajte koláč vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
Perfektný kolac je super.