Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Hrnčekový pudingový koláč
Chutný koláč, ktorý môže byť dokonalým dezertom na akúkoľvek príležitosť. Tento recept využíva hrnček ako mernú jednotku.
Ingrediencie
Cesto:
- 2 hrnčeky hladká múka
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 250 g maslo
- 1 hrnček cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 3 ks vajce
- 2 pl kyslá smotana
- 2 lyžičky prášok do pečiva
Ostatné:
- 3 ks vanilkový puding
- 5 pohárov mlieko
- 6 pl cukor
- 2 kg jablko
- 1 kl škorica
- práškový cukor na posypanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
V druhej miske preosejeme múku s práškom do pečiva a zmiešame s maslom.
Pridáme vajcia so smotanou a vymiešame.
Cesto rozdelíme na dve časti - väčšiu a menšiu. Väčšie cesto položíme do formy na pečenie, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Druhé cesto zatiaľ uložíme zabalené do chladničky.
Jablká umyjeme, nastrúhame a zmiešame so škoricou. Položíme ich na cesto.
Pudingy rozmiešame s cukrom v troche mlieka.
Zvyšné mlieko dáme variť a pridáme vymiešaný puding. Uvaríme. Ešte horúce nalejeme na nastrúhané jablká.
Druhé cesto vyberieme z chladničky a nastúhame na puding.
Koláč pečieme cca 50 minút na 180°C.
Po vychladnutí ho posypeme práškovým cukrom.