REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Y8CmInc3k47w2X33la_6/04f981b86efa6e33d6646e25ada273.jpeg)
Zdroj: Canva
Hrnčekový tekvicový koláč
Recept na vynikajúci hrnčekový tekvicový koláč s čokoládovou polevou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 hrnček varenej tekvice
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1⁄2 hrnček cukru
- 1 ks vajce
- 1 hrnček mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- štipka mletého korenia (škorica, muškátový orech)
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najprv si povaríme tekvicu a potom ju rozmixujeme na kašu
2. Krok
V miske zmiešame všetky sypké ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a korenie
3. Krok
V druhej miske rozšľaháme vajce, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a tekvicovú kašu. Túto zmes potom postupne pridávame k suchým surovinám a všetko dôkladne premiešame.
4. Krok
Zmes vylejeme do vymastenej a múku vysypanej formy na pečenie.
5. Krok
Hrnčekový tekvicový koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
6. Krok
Po vychladnutí tekvicový koláč polejeme roztopenou čokoládou.